Siirry suoraan sisältöön

Meistä

Janica Bergström

Ravintoterapeutti

Olen ammatiltani kätilö, CRA. Olen myös suorittanut ravitsemustiede opintoja yliopistolla. Olen urani aikana toiminut kymmenisen vuotta kansainvälisissä lääketutkimustiimeissä, jossa tieto taito ravinnon ennaltaehkäisevästä vaikutuksesta on vahvistunut. Ruoalla on siis iso vaikutus sairauksien ennaltaehkäisyyn ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tästä innostuneena jatkoin ravinto-oppejani myös eläinkunnan puolella. Olen koirien ja kissojen ravintoterapeutti. Toimin opettajana Natural Pets Academyssä sekä työskentelen DogRisk tutkimustiimissä, Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Olen suorittanut myös eläinten raakaruokintaopintoja ulkomailla, mm Canine and Feline Nutritionist -tutkinnon vuonna 2019 sekä jatkanut opintojani myös Suomessa.

Käytän työssäni Tellington TTouch menetelmää, missä eläimen liike-ja kehontyöskentelyn kanssa tehdään töitä. Tavoitteena on saada eläin tasapainoon, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Hyvän kehon koordinaatio ja tasapaino vaikuttavat henkiseen, fyysiseen ja tunne-elämän tasapainoon.

Asiakkaan toteamaa:

Janica on kokenut koirien ja kissojen ravintoterapeutti, joka erikoistuu auttamaan lemmikkejä, joilla on vatsan ongelmia, struviittikiteitä, iho-ongelmia tai ylipainoa. Hän tarjoaa arvokasta apua raakaruoan avulla, räätälöiden ruokavaliot yksilöllisesti jokaisen lemmikin tarpeisiin. Janica ei ainoastaan hoida fyysisiä haasteita, vaan opettaa myös lemmikinomistajia tunnistamaan oman lemmikkinsä tarpeita sekä ymmärtämään lemmikin ravitsemukselliset tarpeensa. Hänen sitoutumisensa eläinten hyvinvointiin näkyy kokonaisvaltaisena lähestymistapana, joka tuo iloa ja terveyttä lemmikkien elämään.

Minun arkeani ilahduttavat kotona staffi laumani. Kasvatan staffordshire bull terriereitä Carinostaff kennelnimen alla.

Carino Nutrition Oy

Perustin yrityksen Carino Nutrition Oy, koska eläinkunnan puolella on kasvava tarve ravitsemusneuvonnasta, joka pohjautuu tieteelliseen tutkimustietoon. Yksilöllistä ruokavalion suunnittelua eläimille on jäänyt aivan liian pienelle huomiolle, jonka takia moni koira/kissa kärsii ravintoaineiden puutostiloista. Sairaudet ovat lisääntyvässä määrin, ja uskallan väittää, että suurin syy on vääränlainen ravinto mitä eläimille annetaan. Yksi tärkeimmästä osa-alueesta sairauksien ennaltaehkäisyssä on eläimen ravitsemus mutta suurena vaikuttajana on toki myös ympäristö, lääkkeet sekä eläimen perimä.

Rakkaudesta ravintoon, joka myös Carino Nutrition tarkoittaa, on minulle sydämeni asia. Oikealla ravinnolla voidaan vaikutta niin terveyteen kuin sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Carino Nutrition Oy tarjoaa yksilöllistä ravitsemussuunnittelua ja neuvontaa koirille ja kissoille rakkaudella höystettynä. Tulen mielelläni myös luennoimaan eri tapahtumiin, joten kysy rohkeasti tarjousta.

Jag betjänar även på svenska. You can also contact me in English.